manik's FotoPage

By: manik eja shariza

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 8-May-2009 02:36 Email | Share | | Bookmark
Kartun Berry + Pintalan V4 layer

boringnye ari ni.sorang je..
pusing sini pulak lah..lepak tepi pagar umah
ehh kita dah ada teman...tepuk aamai2
View all 8 photos...
MERAH NYE MAKNGAH hahahaha.....

Karektor kartun Berry...hehe..ija punya mesej yang tersendiri mengenai kartun ini. ... Artikel ini cuma sekadar gurauan semata-mata....sudut pandangan semata-mata & berbeza-beza....Keindahan yang memukau hanyalah mainan mata..mata terpedaya dengan keindahan warna. warna MERAH. ... sebenarnya tengah busy giler ni sampai jahit pun leh mengelamun bukan-bukan...
Hidup ni umpama kartun kadang-kadang watak nye lah kita sendiri, yg boleh merubah, mencorak warna kesukaan...

p/s: itu hnya kebetulan...



Quote:
Diana yusof - ok je kak, sms boleh, call leh, ija ok je...tp tak ar pandai sngat.....kwn2 kita yg lain2 pun otai ma....
jeff - mmmm mmg color tak tahan.......dari jauh dah nmpk...ada BERANI..hehe
Glamstarz Fariha - mmm cuba lah...byk lg yg kita blom terokai...warna2 mlysia..hehe tp klau nak beza dng fariha apa sngat lah design ija ni tau....
Anggerik Rimba - amboii dah cam nak nyanyi pulak puji kita...hehe double tq ar...


Wednesday, 6-May-2009 05:03 Email | Share | | Bookmark
Busana Sang Puteri

percubaan pertama
si ibu rama
si anak rama d sisi lengan
View all 4 photos...
Jarang sekali ija menata rias Busana utk hari-hari BESAR, bagi ku ia punya suasana dan susunatur manikmanik yg begitu "natural dan bersahaja..tak perlu terlalu sarat...sampai menjolok mata tetamu - tambahan pula untuk disarungkan di majlis akad nikah untuk sang puteri...
“Kegembiraan dan Keindahan" bukanlah terletak pada busana sang puteri semata-mata tetapi jua diraikan dengan hati dan perasaan yang begitu gembira bercampur berdebar-debar, dapat ija rasa kan walaupun hari BESAR belum lagi untuk ija...hehe, mencelah......
Agak gugup jua di permulaan menyulam, tambahan bakal sang puteri telah menggariskan kunci utama hanya manik putih & krim sahaja untuk diserikan pada busana nye...tidak salah ia punya hak!! Tugas ija pun bermula untuk menyulam dengan kelapangan hati serta menjadikan busana ni koleksi ija yang sebenar. opps..jgn terlebih ija...
Akhirnye busana sang puteri selamat sampai ke tangan empunya diri, terukir satu senyuman serta hilai tawa manja...cukup memberi tanda, Alhamdulilah........








Quote:
Beauty&TheBeads - mmm...ada ar skit
Yan - tu empunya diri tak senang duduk tu...meniti hati bahagia agar mencapai kepuasan hati semaksima yang mungkin..mari kita iringi doa kebahagian pada bakal mempelai....
Anggerik Rimba - thank ar..warna putih sejuk kan...
Diana yusof - ala ampun ar kak oi...tak tahu akak g training kat bangi, kita pun tak tahu jln, follow kwan2 tau..alamat sesat ar klau ija sorang2...
Dana cute - thank, insyallah klau empunya badan ni kasi foto..leh kita cuci mata.....teringin juga ija tngok bila busana ni disarungkan pd sang puteri...
Liza - thank kak liza, sweet kan, secomel tuannye...hehe
Balkis - mmmmm, kita nak tngok bj sesuci putih awk lak,,lg mngancamnye,....apa- apa selamat menempuh alam kebahagian yea.....
angahsu - thank.....


Monday, 4-May-2009 01:57 Email | Share | | Bookmark
Berlaboh d Tmn. Tasik Cempaka, Bangi

mak ku
sedap nye....
settle weii....cntik kan....
View all 35 photos...
Terasa hutang belum berbayar....tak enak rasanye...mari kita kongsi secebis gambar yg masih dlm kamera ija, baru2 ni adik(angah) pinjam so tak dpt nak pose sakan, gambar makanan kurang lah...ala maap lah, tak leh terliur lebih2 smua dah masuk perut...hehe...klau nak cuci mata lebih2 leh g ke web kawan kita ni : -

1.http://noramanik.fotopages.com/
2.http://beautynthebeads.fotopages.com/
3.http://izan72.fotopages.com/
4.http://annural.fotopages.com/
5.http://eedamanik.blogspot.com/
6.http://peparidsign.fotopages.com/
7.http://dzilazee.fotopages.com/

Rasanye ramai geng beaders lg yg tak dapat join, so kiranye klau lepas ni smua boleh turut serta...lagi ramai lagi meriah, tiada niat apa hanya satu tujuan, keikhlasan, IKHLAS BERKAWAN......tak kira lah mak ku, akak2, anak2, dan adik2. Mulanye tak tersenarai pun mak dng adik2...dsebabkan adik lelaki dng sakit mata.......mulanye adik perempuan bongsu sorang ni, tp 2 mggu sbelum tu adik2 kita ni kena chicken pop tau..past tu sakit mata.......ala sian pulak nak tinggalkan mak ni sorang layan adik2 yg kita suka-suki kat luar.......last2 ija pun sibok arr bawa sama....nasib akak2 kita ni ok tau...smua layan je...ikut serta RJ - dengan Ejay ni......pun OK
Klau smpai skrg pun mak puji akak2 ni smua, bwk makanan smpai tak ckup perut nak isi....

p/s : satu lg kak nora. mak ija panggil rambut anak kak nora cam topi...lawo mak ckp, ingt nak buat kat adik lelaki kita tp adik kita tak ada rambut sngat...heehehe, pandai pulak cari geng budak2 ni...mula2 smua malu2.....budak pun pandai berkwan, ni kan kita lagi suka bersantai2 di bwah popohon rimbunan kat tasik, tasik pun jadi lah, dah KL tak ada laut....hehe..jaohh benorr kan lautt. ni klau nak cter smpai mlm pun tak abis ...........

Terima kasih smua...skli lg....






Quote:
Beauty&TheBeads - tu tokey mmg bnyk sibok, lg sibok lg musim raya.....standby lebih2 skit yea...confirm laku nye.....yg klau cam ija nak tu leh tak...cam dlm email tu...hehe lawo sungguh.....k.izan leh buat nye....

Yan - jgn ar cam tu, duduk jauh pun, ari2 leh chit chat dlm ni kot...

dana- mmg gelak je, conot tau...leh join nanti

izan72 - mmm kak izan kita jengah pon.....kemain lawo lg..rajin btul buat koleksi utk hari ibu yea...

eedamanik - kak oi... sy teringin nak pudding trifle & pearl layer cake tu lg...lg tak tahan tengok tau....

Anggerik Rimba - rajin2 ar jengah geng cik kiah ni...nanti leh dpt next info...leh join nye//...


Tuesday, 21-Apr-2009 02:43 Email | Share | | Bookmark
BIG DAY mss Salwa - white + cream

 


Quote:
Beauty&TheBeads - big date kita lmbat lg..klau dah kita kbhar2 kan...hehe,
yashabeads - amboi kak yan, mana cek kita...suka nye..org nak kasi....x apa janji boss tak nmpak...hehehe
balkis - bukan kita lah.....
amoi12505 - datang pun akak amoi ni, susah btul nmpk kelibat...tak canggih mana pun, serupa je....
kilauan mustika - kak muzzt kita tak lupa ar, KL dng NS pun tak jauh mane?..kita pun dah lama tak blik melaka.....hehe, tu yg tak lalu NS....
angel n the bead - mmg tak jumpa ar akak, balak kita jauh....g dng family je....
k.liza - mmm, amcam alor setakkkk, best nye blik kg halaman, leh je klau start pelahan2 jahit dari sekarang, hehe...nanti kat alor setakk pulak bling bling bling, satu lg kak liza, eja nak jerit yg kita tak penah lupa akak sekeluarga...


Tuesday, 21-Apr-2009 02:34 Email | Share | | Bookmark
Make over tudung

 


komen nanti yea....tak sempat,

mintk laluan yea kak izan - ni bukan tudung sotong tp biasanye2 je.... ampun yea kak izan....

Quote:
Beauty&TheBeads - dengan muka yg x malu, eja tunduk ayu ni...hehe (cter psl tudung duyung, nanti kena cari kain baju yg sesuai.....aku pun nak rasa tudung persi duyung Beauty&thebeads kat atas kepala aku ni?..lantak ar org nak ckp apa


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net